Velofollies 2023: wat we leerden van de bezoekers.

Velofollies 2023: wat we leerden van de bezoekers.

Velofollies 2023: wat we leerden van de bezoekers.

Velofollies 2023: wat we leerden van de bezoekers.

Kortrijk – Januari 2023 – Op Velofollies 2023 kregen we eindelijk de kans om onze geweldige speed pedelec te tonen aan het grote publiek. Het was van 2020 geleden dat de fietsshow door corona nog kon plaatsvinden. Na de eerste beursdag op vrijdag was Velofollies al een succes te noemen. Er waren meer dan 300 exposanten en de stands waren vol. Op vrijdag bezochten 14.000 fietsliefhebbers Velofollies en ook de rest van het weekend zat het bomvol met 12.500 bezoekers op zaterdag en 13.000 op zondag.

Je kon ÅSKA BIKE terug vinden in hall 5 en dat hebben velen gedaan. Onze stand was ongelooflijk populair en we hadden de kans om met honderden verschillende mensen te praten. We kregen de kans om hun gedachten en ervaringen over onze speedpedelec te leren kennen, maar ook wat zij belangrijk vonden bij het kopen of leasen van een speedpedelec.

Lees verder onder de afbeelding

Tevreden klanten

Eén ding werd duidelijk uit de gesprekken met klanten die reeds een ÅSKA BIKE hebben: ze zijn geweldig tevreden over onze fiets. Ze prezen de prestaties, het comfort, evenals de voortreffelijke wegligging. Kortom: rijplezier! Velen hadden eerder al een andere s-pedelec, hier hoorden we vooral dat ÅSKA het fietsen vergemakkelijkte en hen in staat stelde langere afstanden in minder tijd af te leggen.

De speedpedelec is toch nog onbekend terrein

Hoewel velen mensen al bekend waren met het concept van een speed pedelec, waren we verrast door hoeveel bezoekers geen idee hadden wat het is om om op een speedpedelec te fietsen. Dit geldt vooral voor degenen die geen regelmatige fietser zijn, maar op zoek zijn naar een alternatieve vorm van vervoer en/of lichaamsbeweging. Uiteraard hebben we deze gelegenheid aangegrepen om uit te leggen wat de ÅSKA speedpedelec uniek maakt en waarom het voor hen persoonlijk of professioneel voordelig zou kunnen zijn. Velen gingen ook in op de mogelijkheid om een testrit te boeken in onze verkooppunten.

Duurzaamheid maakt het verschil

Het duurzaamheidsaspect van onze speedpedelec resoneert heel sterk, nog sterker dan wat we hadden gehoopt! Hier zijn we uiteraard ontzettend blij mee. Bezoekers vonden het leuk dat alle onderdelen die bij de productie worden gebruikt, in Europa op duurzame wijze worden geproduceerd. Wij zien dat dit potentiële kopers geruststelde, omdat ze wisten dat hun aankoop niet alleen kwalitatief zou zijn, maar ook een minimale impact op het milieu zou hebben. En dit niet enkel in het gebruik van de fiets, maar ook tijdens de productie – iets wat de laatste jaren steeds belangrijker is geworden bij aankoopbeslissingen over eender welk product of dienst.

Een uniek design slaat aan

Wat opviel tijdens de gesprekken was de waardering voor het ontwerp van onze speedpedelecs: zowel visueel aantrekkelijk als onderhoudsvriendelijk. Verschillende mensen bewonderden de strakke lijnen, levendige kleuren en specifieke functies zoals voor- en achtervering, waardoor de ÅSKA speedpedelec zich onderscheid van andere merken op de markt.

Fietswinkels zoeken speedpedelecs

Naast onze huidige verkooppunten in Vlaanderen, kregen we ook veel bezoek van fietsenwinkels die geïnteresseerd zijn om onze speedpedelec in hun assortiment op te nemen. Verschillende fietswinkeliers toonden interesse om ons product op voorraad te nemen vanwege de populariteit onder fietsers en de verkoopbaarheid. Dit suggereert vooral dat er een grote vraag is naar speedpedelecs en dat de ÅSKA speedpedelec meer en meer wordt opgemerkt onder fietsers die iets krachtigers willen dan gewone fietsen, maar toch milieuvriendelijk.

Feedback is waardevol

Velofollies 2023 was een zeer succesvol evenement voor ons en we zijn dankbaar voor alle feedback die we hebben gekregen van de bezoekers die bij onze stand zijn geweest! We hebben veel geleerd over wat mensen wel en niet leuk vinden aan onze fietsen, wat ons zal helpen om in de toekomst speedpedelec van hoge kwaliteit te blijven produceren.

Verder feedback is steeds welkom via ons contactformulier, of via info@aska-bike.com.

KLAAR VOOR JOUW AVONTUUR ?