Icon red

Technologie

Technologie

Technologie

Technologie

Frame

Voor de klassieke fiets is een buizenframe ideaal. Maar hoogtechnologische speedpedelecs met een performante batterij en een robuuste motor met een piekvermogen van 1200W hebben net dat tikkeltje meer nodig …

ÅSKA zet in op een vernieuwend en gepatenteerd concept in framebouw. We geven plaatmateriaal een prominente plaats in het frame en veranderen zo de spelregels van de fietsindustrie.

Alle ÅSKA frames worden bij  een gecertificeerde Belgische industriële machinebouwer geproduceerd. We stappen af van leveranciers die in China of Taiwan gevestigd zijn en bieden zo stevige kwaliteit van lokale makelij.

ÅSKA gaat voor kwaliteit

 • Een e-bike die écht 45km/h rijdt, ongeacht het weer of de staat
  van de weg
 • Een speedpedelec voor alle terreinen: laat die putdeksels, hobbels en verkeersdrempels maar komen!
 • Een batterij met een grote capaciteit
 • Een fiets die niet veel onderhoud vraagt
 • Een duurzame fiets met Europese onderdelen

Aandrijving

 • Krachtige Neodrives Z20 RS motor

De krachtige en stille Neodrives Z20 RS motor bevindt zich achteraan de e-bike en heeft een piekvermogen van 1200W. Dankzij deze Duitse motor behaalt de ÅSKA BIKE makkelijk snelheden tot 45km/h. Op zoek naar een e-bike met een betrouwbare motor die weinig onderhoud nodig heeft? Check!

De Neodrives Z20 RS motor is robuust en harmonisch en maakt gebruik van de nieuwste technologieën:

Efficiënte mechanica en slimme elektronica

De Neodrives motor is top-klasse in efficientie en energiedensiteit. Dit resulteert in een groter bereik – maar vooral in een hoger koppel en meer rijplezier.

Hoogwaardige afwerking, integratie en design

Gedetailleerde afwerking en poederlak van een slank motorhuis.

Eenvoudige (de-)montage van het achterwiel

Met een standaard 12mm steekas, en een doordachte stekkerverbinding is de (de-)montage van het achterwiel een eenvoudige klus. De haakse stekkerverbinding zorgt voor optimale waterdichtheid en elimineert gevoelige kabeldoorvoeren.

Pinion C1.12 gearbox smart shift
 • Pinion versnellingssystemen: C1.6 en C1.12i

Efficiënt en vlot schakelen

Het Pinion versnellingssysteem is een ingenieus Duits ontwerp op basis van technologie uit de automobielsector. Dankzij de zes of twaalf ingebouwde versnellingen behaalt de ÅSKA speedpedelec een indrukwekkend overbrengingsbereik van respectievelijk 295% en 600%.

Daarbovenop vraagt de versnellingsbak extreem weinig onderhoud. Stil en vlot (elektronisch) schakelen op het allerhoogste niveau in alle omstandigheden: het is mogelijk met de Pinion C1.6 en C1.12i.

In het blogartikel over deze schakelsystemen en de voordelen lees je waarom deze een uitstekende keuze voor je ÅSKA speedpedelec.

 • Gates Carbon Drive

Weg met vettige, roestige kettingen. Het Gates Carbon Drive systeem is revolutionair op het gebied van riemaandrijving. De riemen van Gates Corporation zijn versterkt met koolstof en zijn zo goed als onderhoudsvrij. Ze gaan langer mee dan kettingen en hebben nooit smeervet nodig.

Klaar om te testen hoe soepel je rijdt, dankzij dit ijzersterk staaltje technologie?

Batterij

Een batterij met de recentste Li-ion cellen en een capaciteit van 1000Wh, speciaal door ÅSKA ontworpen.

Net als onze andere fietsonderdelen worden alle ÅSKA batterijen in Europa geproduceerd.

battery speed pedelec

Vering

Onze wegen lijken soms wel uitdagende, slecht onderhouden parcours: zeker voor wie fietst aan hoge snelheden. De wegen kunnen we niet voor je aanpassen, maar we kunnen wel een fiets bouwen waarmee je zorgeloos snelheden van 45km/h haalt. Ja, ook op slechte wegen. Alle voordelen lees je hier.

De ÅSKA BIKE is een volgeveerde speedpedelec met uitgekiende geometrie op basis van de laatste inzichten uit de MTB wereld. Verder werd voor de keuze van de onderdelen geen enkel compromis gesloten. ÅSKA koos bewust voor een premium geveerde vork en middendemper. De middendemper zorgt ervoor dat je speedpedelec aan de weg kleeft, en dat je kan genieten van een comfortabele rit, ongeacht de staat van de weg.

Formula Selva S Enduro Vork

In de wereld van de motorcross en het mountainbiken is het merk Formula geen onbekende. Sinds zijn oprichting staat het bekend om zijn innovatieve creaties.

De Selva S Vork van Formula is makkelijk in gebruik en de mogelijkheden voor de opstellingen van de compressieboog zijn eindeloos.

Öhlins TTX1AIR schokdemper achteraan

Ook Öhlins is een betrouwbaar merk in de wereld van de motorsport. Al meer dan 40 jaar maakt deze Zweedse onderneming producten van hoogstaande kwaliteit: perfect voor de ÅSKA BIKE, dus.

De TTX1AIR zorgt ervoor dat je speedpedelec ongelooflijke prestaties levert, beloofd.

Onderdelen

Wie kiest voor een ÅSKA speedpedelec, kiest voor premiumkwaliteit, duurzaamheid én een korte Europese productieketen. Die laatste twee gaan hand in hand en daar zijn we erg trots op.

We werken samen met leveranciers die er dezelfde mindset op nahouden:

 • Ergotec - Stuur, stuurpen, zadelpen, grepen & spiegel
 • Schwalbe en Rodi - banden & wielen
 • Busch en Müller - dubbele koplampen

Veiligheid

Voor ÅSKA betekent veiligheid maximale controle en optimaal grip op elk oppervlak, in alle omstandigheden. Geen overbodige gadgets, maar kwalitatief hoogstaande onderdelen die ervoor zorgen dat jij beter kan rijden.

En beter rijden, betekent veiliger rijden.

 • Karakteristieke dubbele koplampen voor een ongelooflijk zicht en duidelijke zichtbaarheid
 • Brede banden met optimale grip op elke ondergrond, in alle omstandigheden
 • Stabiel en wendbaar stuurgedrag en krachtige remmen voor een goede anticipatie in het verkeer
 • Frame op basis van mountainbike-technologie voor controle op alle terreinen

KLAAR VOOR JOUW AVONTUUR ?