Front Runner Bike EKIDEN 2022

Front Runner Bike EKIDEN 2022

Front Runner Bike EKIDEN 2022

Front Runner Bike EKIDEN 2022

Zaterdag 22 oktober 2022 – Koning Boudewijnstadion te Brussel

Het is om 9u ’s ochtends reeds een drukte vanjewelste voor het Koning Boudewijnstadion. Vandaag is het de DHL Ekiden, een loopevenement georganiseerd door Golazo. Een uurtje later arriveren de honderden teams om hun marathon te lopen. De teams bestaan uit zes lopers, die samen de marathonafstand  afleggen. De eerste, de derde en de vijfde loper nemen elk 5 km voor hun rekening, de tweede en de vierde loper 10 km en de slotloper legt de resterende 7,195 km af. Elke loper loopt een rondje op de piste van het Koning Boudewijnstadion.

Claxon

Voor de koplopers fietst er steeds de ‘Front Runner Bike‘ uit.  En dit jaar is dit onze ÅSKA speedpedelec.  Dat lijkt fijn ritje rond de 20km/u, op een vast parcours, geen wagens, lekker weertje, veel sfeer,… Toch is dit geen sinecure. De Front Runner Bike moet constant achterom kijken om de koplopers te assisteren. Hij moet vooral ook de weg vrijmaken en de koplopers een weg banen door een constant bos van anderen lopers.  Een claxon komt dus van pas.

Fit zijn

Voor ons als fietsfabrikant voelt het onwennig. Je speedpedelec promoten op een loopevenement voelt onnatuurlijk. Toch is was dit een succesvolle dag. Vele deelnemende lopers spraken ons aan op onze stand en wilden meer informatie over onze supercommuter. Fietsen naar het werk is namelijk een uitstekende training aan lage hartslag. Ideaal voor mensen die fit willen zijn en een goeie loopprestatie willen leveren.  Het legt een ‘fond’, horen we uit de mond van een fanatieke loper/pendelaar.

Als we die avond om 19u het Koning Boudewijnstadion verlaten weten zeker dat vele lopers vandaag een nieuwe Belgische speedpedelec hebben ontdekt.

KLAAR VOOR JOUW AVONTUUR ?