Pinion Smart Shift: Efficiënt en intuïtief elektronisch schakelen op je ÅSKA speedpedelec

Pinion Smart Shift: Efficiënt en intuïtief elektronisch schakelen op je ÅSKA speedpedelec

Pinion Smart Shift: Efficiënt en intuïtief elektronisch schakelen op je ÅSKA speedpedelec

Pinion Smart Shift: Efficiënt en intuïtief elektronisch schakelen op je ÅSKA speedpedelec

Ontdek de voordelen van het Pinion SmartShift-schakelsysteem op de ÅSKA speedpedelec voor moeiteloos woon-werkverkeer.

Als je regelmatig met de elektrische fiets naar je werk pendelt, wil je een schakelsysteem dat efficiënt, nauwkeurig en gemakkelijk te bedienen is. Het SmartShift-systeem biedt precies dat. Met intuïtieve bediening en geavanceerde sensortechnologieën maakt Pinion SmartShift elektronisch schakelen op je ÅSKA speedpedelec moeiteloos en naadloos. In dit artikel bespreken we de belangrijkste kenmerken en voordelen van het PINION SmartShift-systeem voor woon-werkverkeer.

Het Smart Shift schakel systeem werd ontwikkeld door Pinion

De TE1 E-Trigger: Compact, ergonomisch en responsief

 

Met de shifter aan het stuur, de TE1 E-Trigger, bepaal je de Smart Shift versnellingen tijdens je rit. De shifter is compact, mooi afgewerkt en licht van gewicht. De shifter reageert meteen en nauwkeurig op je aanraking, waardoor je snel kan schakelen zodat je geen snelheid verliest op een helling of afdaling. Je kan snel reageren op elke situatie die zich voordoet tijdens je rit. Bovendien is de TE1 E-Trigger ergonomisch ontworpen en gemakkelijk bereikbaar, waardoor je moeiteloos kunt schakelen tijdens je woon-werkverkeer.

De Smart Shift Box: Elektronisch schakelen met precisie

 

De Smart Shift Box is het hart van het Smart Shift-systeem. Het regelt het elektronisch schakelen op je speedpedelec met behulp van geavanceerde sensoren. Deze sensoren detecteren accuraat hoe snel je trapt, je cadans. Zo weet de Smart Shift Box precies wanneer het tijd is om van versnelling te veranderen.  Je kan onmiddellijk en naadloos schakelen, zelfs binnen fracties van een seconde. Je haalt hierdoor het beste uit elke trap die je geeft. Je kan onmiddellijk versnellen, je verliest geen snelheid als je een helling aanvat en dit zonder schokken of haperingen.

Geïntegreerd en gebruiksvriendelijk

 

Het SmartShift-systeem is volledig geïntegreerd in de ÅSKA speed pedelec, waardoor je direct kunt beginnen met fietsen zodra je de ÅSKA inschakelt. Het systeem is in de fabriek afgesteld op de Pinion versnellingsbak, wat betekent dat je geen verdere afstelling nodig hebt tijdens het gebruik.

Efficiënt schakelen in elke situatie

 

SmartShift is ontworpen om jou in staat te stellen snel en gemakkelijk één of meerdere versnellingen na elkaar te schakelen, of je nu stilstaat, aan het rijden bent of onder belasting fietst. Voor een efficiënte en ergonomische rit op ÅSKA speedpedelec is de trapfrequentie van groot belang, idealiter rond de 60 omwentelingen per minuut. SmartShift speelt hierop in door precies te schakelen wanneer je nauwelijks kracht op je pedalen zet. Trap je traag of helemaal niet op je pedalen dan schakelt het meteen.

Gevarieerd schakelen voor elke situatie

 

De C1.12i Smart Shift is een schakelsysteem met 12 versnellingen die een breed bereik en uniek schakelcomfort bieden. Dit brede bereik (600%) is een indicatie van hoeveel variatie er is tussen de lichtste en zwaarste versnellingen op die fiets. Dat wil zeggen dat je voor elk helling, bergaf of vlakke weg op je route je naar de juiste versnelling kan schakelen.

Als we dit technisch bekijken, dan werkt dit net zoals de versnellingen van een wagen. De Pinion Smart Shift box heeft een tandwieloverbrenging die bestaat uit twee achter elkaar geschakelde subeenheden. De individuele overbrengingsverhoudingen worden afgeleid door de twee subeenheden te combineren met verschillende tandwielparen. De C1.12 versnellingsbak is gebouwd met een 4-versnellingsbak gekoppeld aan een 3-versnellingsbak – een 4×3 tandwieloverbrenging.

Nauwelijks onderhoud

 

Bovendien is het SmartShift-systeem heel eenvoudig te onderhouden. Alle SmartShift-onderdelen zijn spatwaterdicht en kunnen gereinigd worden tijdens het wassen van de fiets. Een olieverversing is vereist na elke 10.000 km, en je lokale dealer kan andere serviceverzoeken afhandelen in direct contact met Pinion.

 

Kortom, SmartShift biedt een geavanceerd elektronisch schakelsysteem voor je elektrische fiets, waardoor woon-werkverkeer efficiënt en comfortabel wordt. Met intuïtieve bediening, nauwkeurige sensortechnologie en aanpassingsmogelijkheden, kun je moeiteloos schakelen en genieten van een optimale rijervaring. Investeer in SmartShift en ervaar de voordelen van elektronisch schakelen tijdens je dagelijkse woon-werkverkeer.

KLAAR VOOR JOUW AVONTUUR ?