De ÅSKA speedpedelec: ontworpen voor avontuur en efficiënt onderhoud

De ÅSKA speedpedelec: ontworpen voor avontuur en efficiënt onderhoud

De ÅSKA speedpedelec: ontworpen voor avontuur en efficiënt onderhoud

De ÅSKA speedpedelec: ontworpen voor avontuur en efficiënt onderhoud

Herstelbaarheid van Ebikes staat plots centraal! Getuige hiervan is het artikel in DE TIJD over het feit dat het onderhoud van een fiets steeds meer gaat lijken op dat van een auto. Op hetzelfde moment zet het Kabinet van Klimaat, Leefmilieu, Duurzame Ontwikkeling en Green Deal in op een herstelbaarheidsindex voor (e)bikes.

In dit artikel over fietsonderhoud gaan we dieper in hoe ÅSKA BIKE z’n speedpedelec bouwt met het oog op onderhoud, duurzaamheid en het belang van het recht om je fiets te repareren.

Fiets gebouwd voor onderhoud – Design for Maintenance

Het unieke en opvallende design van de ÅSKA speedpedelec is niet alleen gericht op esthetiek, maar houdt ook rekening met de efficiëntie en onderhoudsmogelijkheden van een machine die dagelijks topprestaties moet leveren. Bij zo’n prestatiegerichte fiets horen ook regelmatige onderhoudsbeurten.

Eenvoudig en snel te onderhouden

In tegenstelling tot veel andere fietsontwerpen, staat bij ÅSKA BIKE echter onderhoudsgemak hoog op de agenda. Deze speedpedelec vervangt immers een auto als dagelijks vervoermiddel. Bij een onderhoudsbeurt moet er dus snel en efficiënt aan de fiets kunnen worden gewerkt. Deze filosofie vindt zijn oorsprong in de achtergrond van Filip Dehing, de ontwerper van de ÅSKA speedpedelec, die in het verleden onbemande e-voorheftrucks bouwde, waarbij minimale stilstand een sleutelelement was voor de productiviteit van de machine.

De ÅSKA speedpedelec is ontworpen met een frame waarin alle essentiële elementen, zoals kabels en connectoren, gemakkelijk bereikbaar zijn. Getuige hiervan zijn de ‘covers’ die eenvoudig en snel te demonteren zijn. Dit betekent dat onderhoudsbeurten snel en probleemloos kunnen worden uitgevoerd, waardoor de speedpedelec weer snel de weg op kan.

Kwalitatieve en beschikbare onderdelen

Intrinsieke kwaliteit is een kernwaarde van ÅSKA BIKE. We gebruiken alleen hoogwaardige standaard componenten die zijn ontworpen om lang mee te gaan. We zijn er trots op dat we samenwerken met Europese bedrijven, waardoor we een stabiele toelevering kunnen garanderen en kunnen bijdragen aan de groei van lokale economieën.

Bovendien is de fiets opgebouwd met enkel gebruiksvriendelijke ‘off the shelf’-onderdelen die beschikbaar zijn voor elke ÅSKA-dealer, zonder afhankelijk te zijn van ÅSKA BIKE zelf. Merken zoals Pinion (versnellingen), Gates (riem), Neodrives (motor), Formula (voorvork & remmen), Öhlings (achtervering),… leveren onderdelen die hun kwaliteit doorheen de jaren hebben bewezen. Naast onderdelen bieden ze ook bijkomende technische ondersteuning.

Dit garandeert jou als ÅSKA speedpedelec-rijder de beschikbaarheid van deze componenten voor vele jaren, waardoor je speedpedelec nooit onberijdbaar wordt.

Het ‘Right to Repair’

ÅSKA BIKE ondersteunt actief het concept van ‘the right to repair’. Het is niet alleen goed voor onze klanten, maar ook voor het milieu. Speedpedelecs die gemakkelijk te repareren zijn, gaan langer mee en veroorzaken minder afval. Daarom steunen we bij ÅSKA BIKE het initiatief van het Kabinet van Klimaat, Leefmilieu, Duurzame Ontwikkeling en Green Deal om een herstelbaarheidsindex voor ebikes te introduceren. Transparantie is voor ons van essentieel belang, en we willen dat onze klanten weten dat we ons inzetten voor duurzaamheid.

Duurzame Batterijen

Een ander aspect waar we ons op richten, is het duurzaam beheren van batterijen voor onze speedpedelecs. We werken op die aspect samen met Pulson: Pulson is niet enkel producent van hoogwaardige e-mobility batterijen, ze hebben via zusteronderneming Bikebat ook een in-house hersteldienst. In plaats van hele batterijen weg te gooien, werken we aan methoden om ze te herstellen en te refurbishen. Dit helpt elektronisch afval te verminderen en draagt bij aan een meer circulaire economie.

Ervaren en betrouw dealernetwerk

ÅSKA BIKE kiest voor gerenommeerde fietshandelaars die kwaliteit en service vooropstellen naar de fietser, de klant. Dit partnership garandeert jouw als ÅSKA speedpedelec-rijder dat je altijd bij de fietshandelaar terecht kunnen voor service, onderhoud en onderdelen.

Op deze manier bieden we een mobiliteitsoplossing waarop je dagelijks kunt vertrouwen en die minimale stilstand heeft. Met de ÅSKA speedpedelec hoeft je geen zorgen te maken over lange wachttijden of ingewikkelde reparatieprocessen. ÅSKA BIKE begrijpt het belang van onderhoudsgemak en lange levensduur, en zorgt ervoor dat je lang en blijvend kan genieten van de beste rij-ervaring en woon-werk avontuur.

KLAAR VOOR JOUW AVONTUUR ?